Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Alles over ... organisatie

 
Digitaal roosteren

Via Inzetrooster kunnen vrijwilligers zichzelf inroosteren voor diensten, bijvoorbeeld in het inloophuis of bij vieringen van het straatpastoraat. Vrijwilligers kunnen onderling diensten ruilen en de coördinator kan een oproep rondsturen als er iets extra’s moet gebeuren. Voor vrijwilligers zonder computer kan de beheerder het zelf invullen. Hierdoor is er steeds een up-to-date overzicht.
 

lees meer >>
 
Hoe worden we bekend(er)?

Als je een bekende organisatie bent, dan komen er vanzelf nieuwe mensen naar je toe, dan ben je in beeld als een gemeente of een bedrijf iets wl doen voor de samenleving. Goede PR is noodzakelijk om als organisatie te kunnen voortbestaan. Flyers, posters, stukjes in de krant en social media is één ding, maar bekend word je ook door open dagen en inspelen op wat er in de omgeving gebeurt. Kijk hier voor praktische tips om zelf aan de slag te gaan.
 

 
 

lees meer >>
 
nieuwe privacy wetgeving


Staat uw privacybeleid al op uw website? Volg voor de nieuwe wetgeving het 7-stappenplan van de Vereniging NOV.  Kijk hier voor het privacybeleid van Netwerk DAK.
 

lees meer >>
 
Formulier tevredenheidsonderzoek

Hier vind u een eenvoudig formulier waarmee u bezoekers van uw inloophuis kunt vragen naar hoe tevreden zij zijn over de inloop. U kunt het formulier hier downloaden.
 

 
Salaris medewerker

Welke inschaling kies ik voor een betaalde medewerker. Hoe omschrijf ik taken en verantwoordelijkheden?

lees meer >>
 
Zomervrijwilligers

Open Hof in Groningen heeft elk jaar zomervrijwilligers die een hele week meelopen. Hier komen elk jaar mensen van alle leeftijden op af. De ervaring is dat deze vrijwilligers vaak daarna als vaste vrijwilliger mee gaan doen in de organisatie.

Kijk op de website van Open Hof.

 
Goed besturen

Het tijdschrift Bestuur Rendement houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen waar u als bestuurder mee te maken krijgt: voorwaarden voor anbi-erkenning; vrijwilligersvergoeding en belasting, verzekeren, veranderingen in het arbeidsrecht, fundraising, veiligheid en privacy. Netwerk DAK heeft een abonnement en kan helpen met zoeken.

Ga naar de website van Bestuur Rendement.

 

 
Betalen voor de koffie

In het ene inloophuis betalen de gasten voor de koffie, in het andere niet.

Download of lees meer.

lees meer >>
 
Sociale kaart

Stappen voor het maken van een sociale kaart.

lees meer >>
 
 
In Beeld
Eenzaamheid
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door