Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Bezoekers aan het woord

Verhalen van de Straat: In dit boek laat Annemarie van der Vegt, pastor van de Open Hof, tien bezoekers aan het woord. Drie vrouwen en zeven mannen vertellen aan de hand van de tien geboden over hun leven, over hun vragen en dilemma’s en over hun opgedane levenswijsheden. Voorafgaand aan de interviews neemt de pastor u door middel van beeldende verhalen mee naar het leven op straat. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met de aansprekende foto’s van mede-interviewer Roelof Rump.
Het boek is te koop voor € 15,- en te bestellen via info@openhof.org [excl. verzendkosten]

lees meer >>
 
Dakloos in de winter

Dinsdagochtend in Amsterdam. Het miezert. Bij inloophuis De Kloof is het een komen en gaan van mensen. Even opwarmen. Met koffie en een goed gesprek. Overwinteren met Nico (51), Andries (40) en Henk (49). Drie kenners van de kei. 

lees meer >>
 
Eenzame avonden

“Ik ben na een lange tijd via een traject in een woning terechtgekomen. Ik had er keihard voor gevochten en ik heb ‘t daardoor vaak heel zwaar gehad. Ik moest twee jaar lang aan allerlei eisen voldoen om daar te mogen wonen. Na 2 jaar detentie en 2 jaar ellende op straat had ik echt gedacht dat de woning datgene was wat ik nodig had. Op 8 juli was het zover:

Bron: website van Ervaring die staat

lees meer >>
 
Twee uur drugspastoraat

Een impressie van Gerson Gilhuis van twee uur drugspastoraat in de praktijk.

lees meer >>
 
Bierversiering bij het Hanghok

De Hangplek was een begrip. Een picknickbank met een dak erboven, op een veldje waar niet te veel mensen in de buurt wonen. 

lees meer >>
 
Mens waar ben je?

Als ik mijn fiets vast zet bij ons kantoor in de Barndesteeg, schiet een druggebruiker  omhoog. Hij ziet er versleten uit.

lees meer >>
 
Ik ben de beste bescherming tegen overlast

Op verschillende plaatsen in Nederland zijn ze te vinden, de pastorale inloophuizen voor daklozen en drugsverslaafden. De Open Hof in Groningen is er één van. 'Ik wil zondags nooit hierheen, maar iets trekt aan mij; dan moet ik de deur uit en zit ik even later in die kerk' zegt bezoeker Sjoerd. Leest u het artikel dat in juni 2006 verscheen in het blad Volzin.

 
Viering van het straatpastoraat

Het is zondagmiddag. Ik ben op weg naar de Titus Brandsma kapel, het dak- en thuislozen pastoraat in Nijmegen. Hier wordt iedere week een dienst gehouden met en voor de mensen die op straat leven en anderen die zich bij deze plek betrokken voelen.

lees meer >>
 
Nederlandse daklozen naar Paus Franciscus

Van 11 tot en met 13 november nodigde Paus Franciscus 6000 dak- en thuislozen uit in Rome. Vanuit Nederland reisde een bus met 39 dak- en thuislozen uit Amsterdam, Eindhoven en Limburg naar Rome voor een ontmoeting met deze bijzondere Paus. De begeleiding van deze reis was in handen van Drugspastoraat Amsterdam, Stichting Ervaring die Staat , het bisdom Roermond en netwerk DAK.

Bekijk hier het fotoverslag
Bekijk hier de uitzending van Kruispunt

lees meer >>
 
 
In Beeld
Activiteiten bij de inloop
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door